Параграф22 Daily

§22 Новини

Взривена газова бутилка, търси се още една

nbsp;


Взривът в китайския ресторант на бул . Руски в Столицата е резултат от изтичане на газ пропан-бутан от бутилка, която се е разцепила и рязко е изпуснала газ. Такава е водещата версия до момента за експлозията в китайски ресторант вчера вечерта в центъра на София. Един от ранените е в кома.


По последна информация 13 души са пострадали при взрива на газови бутилки в ресторанта, който се намира на втория етаж на сграда срещу Руската църква - на метри от кръстовището на бул. Цар Освободител и бул. Раковски .


Мястото остава отцепено и най-вероятно движението няма да бъде пуснато преди обяд.


По информация на хората от обекта бутилките трябва да са 15. Една от тях е избухнала, 13 са изнесени навън, а би трябвало да има още една, която все още се търси. За съжаление ние не можахме да я намерим под развалините. Доброто е, че нашите уреди не отчетоха ново изтичане на газ, заяви по БНР и БНТ главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.


Преди обед ще може да се каже какво точно е станало в ресторанта. Тогава се очакват първите резултати от експертизата на СДОТО, първите аналитични проби за това дали има друго взривно вещество, за да можем да докажем със сигурност причината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във