Параграф22 Daily

§22 Новини

Взривове в Казанлък, горя склад на завод ”Арсенал”

Пожар избухна в складовете на завод „Арсенал” в местността Бузово кале, край Казанлък. Пожарът е потушен, няма жертви и ранени.


Огънят избухнал в един от складовете на военния завод край казанлъшкото село Бузовград малко след 21 часа. Десетки казанлъчани видяха и чуха взривовете.


Първият сигнал за инцидента е получен в 21:05 минути, а вторият в 21:10 минути. Бързо пристигналите три пожарни екипа са успяли да потушат пожара до към 22 часа.


От управата на завода съобщиха, че на територията на техни складове с боеприпаси се е самозапалил склад с номер 12. Там се съхраняват материали за боеприпаси. В него не е имало готова продукция. По времето на инцидента в склада не е имало и хора. На този етап като причина се посочва - самозапалване.

Областният управител на Стара Загора  Живка Аладжова съобщи, че няма жертви и пострадали от взривовете и няма опасност за живеещите в близките населени места.
След окончателното потушаване на огъня в складовете ще влязат следователи и специалисти, за да уточнят причините за инцидента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във