Параграф22 Daily

§22 Новини

З години затвор за кражба на видеокамера от община Варна

Три години ще лежи в затвора 36-годишен мъж заради кражба от кабинет в сградата на Община Варна. С. Маринов е откраднал видеокамера, която после продал на централния пазар, пише varnautre.bg. Историята с кражбата е от 14-и май, а кабинетът на 10-ия етаж в сградата е на един от заместник-кметовете.


Подсъдимият влязъл през работно време безпроблемно в незаключения служебен кабинет. В един от шкафовете той попаднал на чантичка с видеокамера "Panasonic" с батерия, зарядно и кабел. Взел чуждите вещи, качил се до 11-ия етаж, разходил се из коридора, после с асансьора слязъл на приземния етаж, минал покрай охраната и напуснал сградата.


След това Маринов отишъл в района на Централен пазар и в търговски обект продал открадната видеокамера. Тъй като бил добре облечен, собственикът на магазина не се усъмнил, че продаваната вещ може да е обект на кражба.


36-годишният мъж е многократно осъждан, като през март тази година е бил освободен от затвора след изтърпяване на предходно наказание за друго тежко умишлено престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във