Параграф22 Daily

§22 Новини

З месеца затвор за продавач на цигари без бандерол

27-годишен варненец ще лежи в затвора три месеца за продажба на цигари без бандерол.Ефективното наказание е наложено от Районния съд след споразумение с мъжа, пише Варна.Топновини.

Той е засечен от полицаи на 13 февруари тази година в района на Рибната борса да продава 10 кутии цигари за 30 лева на случаен гражданин. Служителите на реда познавали варненеца като лице, което системно се занимава с продажба на тютюневи изделия без акцизен бандерол. Те го видели да разговаря с шофьор на спрял автомобил и малко по-късно забелязали как прехвърля през стъклото на колата контрабандните цигари. Младият мъж е многократно осъждан.

С условна присъда се размина пък 37-годишен зависим от алкохола мъж от Игнатиево, извършил кражби при рецидив. Престъпленията са извършени вечерта на 9 май и преди обяд на 10 май, като потърпеша е жената, с която подсъдимият доскоро живеел на съпружески начала. След заплахи и побой мъжът й откраднал портмоне с пари и лични документи, както и мобилен телефон.
Общата стойност на вещите е около 370 лева.

Мъжът има предходна съдимост за престъпление против собствеността, а сега се споразумя със съда за две години лишаване от свобода, отложени с пет години изпитателен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във