Параграф22 Daily

§22 Новини

За 4 ноември 2020 г. е насрочено във ВАС делото срещу наредбата за касовите апарати

За 4 ноември 2020 г. е насрочено във Върховния административен съд дело № 8705/2019 срещу Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазини. То беше образувано в края на юли 2019 г. по жалби на 44 сдружения и фирми.

Междувременно със свое определение от 23 септември т. г. тричленен състав на Върховния административен съд остави без разглеждане жалбата на едно от обжалващите сдружения - „Българска петролна и газова асоциация", против наредбата за касовите апарати и прекрати производството по делото в тази му част. Причината е нередовности на жалбата на асоциацията, които не са отстранени в указания от съда срок.

С друго свое определение от 29 юни 2020 г. ВАС даде указания на всичките 44 жалбоподатели да посочат изрично действащите норми, които оспорват, в редакцията им към настоящия момент, на всяка една от наредбите за изменение допълнение на наредбата за касовите апарати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във