Параграф22 Daily

§22 Новини

За броени часове в Сливен разкриха тежко криминално престъпление

Действията на полицейските служители са започнали още през вечерта на 29 октомври - петък, когато е бил получен сигнал за мъж, открит в безжизнено състояние с прободни рани в лек автомобил, паркиран в района на площад „Стоил войвода” в Сливен. Към местопрестъплението незабавно са бил изпратени наряди на полицията и коли на спешна помощ. Установена била самоличността на мъжа - 30 годишен от Сливен. За случая е уведомена Окръжна прокуратура.

В резултат на бързите и навременни действия на правоохранителните органи в Сливен и със съдействие на служители от „Експертна криминалистическа дейност” към ГДНП извършителят е установен и задържан. В резултат на проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите установили и задържали извършителя – 30 годишен от Сливен. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Той е направил пълни самопризнания.

Подробности за случая оповестиха директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и говорителят на Окръжна прокуратура Ваня Белева.

Убийството е извършено в лекия автомобил на жертвата. Мъжът е бил прободен многократно с нож, е установено при огледа на местопрестъплението. Извършителят е 30-годишен от Сливен, няма криминални прояви. Има регистрация в полицията за управление на МПС след употреба на алкохол. Вероятната причина за кървавата разправа е ревност.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във