Параграф22 Daily

§22 Новини

За година общинска полиция в Пловдив е наложила 53 000 глоби и е издала 1 100 акта

Санкции за близо 2 млн. лв. са наложили служителите на общинската полиция и охрана с фишове и актове за нарушения в Пловдив, а по-голямата част от тази сума вече е платена. Това стана ясно от годишния отчет на зам.-кмета по обществен ред Йордан Ставрев. Сумата идва от над 53 000 глоби с фиш за повече от 1,7 мил. лв.,  и 1 100 акта за общо  218 хил. лв, сочат данните на отдел „Админстративнонаказателна дейност““. За неправилно паркиране от ноември миналата година досега вдигнати и преместени на наказателен паркинг са над 5 000 автомобила, а собствениците на други 1 700 неправилно паркирани са пристигнали преди да се пристъпи към репатриране с „паяк“.„Имахме пропуски при поставянето на бариерите за контролиран достъп, взели сме си поука“, каза Ставрев относно казуса с поставените бариери на ул. „Дондуков“ и ул. „Железарска“ в Капана. Той уточни, че кабинките при тези съоръжения ще бъдат изработени така, че да отговарят на архитектурната среда. 

Отказано е провеждането на 27 масови меропрития, като за провеждането на такива събития са постъплили общо 142 уведомления. В парковете и по алеите на тепетата са поставени 142 камери за видеонаблюдение.

Жените, които работят в общинската администрация са пет пъти повече от мъжете. Към днешна дата това са 52 мъже и 285 жени. Интересната статистика съобщи секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева по време на годишния отчет, който представи онлайн. Средната работна заплата  за служителите е 900 лева, като последното увеличение е от началото на 2020-та. 353 са щатните бойки, финанисирани от държавата, а от местния бюджет  - 216.  Служителите във всички общински предприятия надхвърлят 2 200.

От началото на мандата има 162 сключени граждански договори за услуги от физически лица, които включват дейности в общинските предприятия, социалните услуги, музеите и културните институции. 

Сред нововъведенията за последната година са редица услуги и справки по електронен път. Скоро така ще се плащат  наказателни постановления, глоби с фиш и различни такси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във