Параграф22 Weekly

§22 Новини

За последното денонощие - 80 спасителни и аварийни операции

На територията на страната няма бедстващи граждани. Гл. комисар Николай Николов посети засегнатите от проливния дъжд населени места


Обстановката в северозападната част на страната постепенно се нормализира. За последното денонощие в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” са получени 120 сигнала за произшествия, от които над 80 са били за аварийно-спасителни дейности. Към момента на територията на страната няма бедстващи граждани.


Видинските спасители и пожарникари продължават да наблюдават критичните водоизточници и защитните им съоръжения на територията на областта. Отводнени са десетки сгради в селата Карбинци, Средногрив, Плешивец, Гюргич, Долни и Горни Лом. Огнеборци, полицейски служители и доброволци почистиха основните водоеми от паднали дървета, изградиха и временни диги по поречието на реките Тимок и Стакевска. Осигурена е нужната тежка и верижна техника, с която ще бъдат възстановени повредените мостови съоръжения и ще бъдат извлечени закъсалите леки превозни средства.


По-рано през деня директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов посети засегнатите от проливния дъжд населени места. Той се запозна с оперативната обстановка и предприетите действия. Главният комисар се срещна с кметовете и представителите на местната власт, с които обсъдиха ситуацията и действията за по-бързото възстановяване на населените места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във