Параграф22 Weekly

§22 Новини

За смъртта на Александра повдигнаха обвинение на Атанаска Георгиева

По случая с осемгодишната Александра, е повдигнато обвинение за умишлено убийство на Атанаска Георгиева. Дали тя е виновна или не, ще реши съдът, това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.


Мотивите за убийството са битови. Защо го е направила, тя трябва да отговори, заяви Лазаров. "Моето мнение като служител на МВР е, че се касае за опит за отвличане вниманието на колегите и опит за насочване в конкретна посока - да се работи за отвличане, което да даде възможност на лицето да скрие трупа на детето", каза Светлозар Лазаров.


Няма да бъде цензурно, ако ви кажа какво е правила последните дни, преди убийството на детето, каза Светлозар Лазаров, на въпрос - с какво се е занимавала тази жена - Атанаска Георгиева. Георгиева е родена 1975 г. Продължават процесуално-следствените действия, не искам да влизам в подробности как е убито детето, каза Лазаров. На въпрос - задушено ли е детето с найлонова торба, Лазаров отговори: "Допускам, че е така". Семейството съдействаха дотолкова, доколкото имат информация. За съжаление, още вечерта детенцето е било убито, каза Лазаров. По отношение на коментари в медиите, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви: В 9,30 часа сутринта Атанаска Георгиева е изведена оперативно от жилището си. В 10.00 часа е щурмуван т.нар. хотел. Няма как атаката по отношение на хотела да е довела до убийството на детето. Още повече, че детенцето още предната вечер е било мъртво. Недопустимо е на гърба на житейски драми да се трупат политически дивиденти, каза Светлозар Лазаров. В четвъртък, около 19.00 ч, в РУ - Поморие постъпи сигнал, че Александра не се е прибрала, майката беше притеснена, колегите започнаха оперативно-издирвателни мероприятия, уведомил съм министъра на вътрешните работи, главния прокурор, каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.Трупът на детето е намерен в дома на Атанаска Георгиева, заяви той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във