Параграф22 Daily

§22 Новини

За трети път Герго Гергов поиска от съда да го върнат за кмет на Видин

В Окръжeн съд - Видин е постъпило искане от адвокат Антон Станков - защитник на кмета на града Герго Гергов, за отмяна на взетата мярка за процесуална принуда "отстраняване от длъжност кмет", съобщава БТА. По постъпилото искане е образувано частно наказателно дело. Съдиите, на които е било разпределено до момента делото, са си направили отвод, информират от Окръжния съд. Ако всички съдии от ОС откажат да разгледат делото, същото ще бъде изпратено на Върховния касационен съд за определяне на друг Окръжен съд, който да разгледа постъпилото искане.

Кметът на Видин Герго Гергов бе отстранен от длъжност по искане на Софийската градска прокуратурата след съвместна акция на новосформираното звено за борба с корупцията и Държавната агенция за национална сигурност в края на юли 2014 г. Герго Гергов бе обвинен, че умишлено е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки с договор за доставка на храни в бюджетните учреждения и е нанесъл на Общината щети за 150 хиляди лева. Срещу Гергов бяха повдигнати и обвинения заради открити в дома му антични монети и патрони, за които няма разрешително.

Гергов на два пъти вече обжалва наложената му мярка"отстраняване от длъжност кмет", но и двата пъти съдът отхвърли това искане.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във