Параграф22 Daily

§22 Новини

За три часа полицията в Сливен констатира рекорден брой нарушения на ЗДвП

Водач с неплатени глоби за 1600 лева, изменена конструкция на автомобилите и превишена скорост са част от резултатите при провелата се вчера операция по спазване на Закона за движение по пътищата в Сливен. Акцията е разпоредена от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и цели превенция и контрол на водачите, които системно не спазват ограничението на скоростта, не отдават предимство на пешеходци, извършват нерегламентирани промени в конструкцията на автомобилите, шофират след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Масови проверки в района на 10 изградени контролни пункта на различни места в града и по главните пътища установиха  голям брой  нарушения.  Проверките са извършвани съвместно със служители на РУ-Сливен, Пътна полиция и Специализираните полицейски сили.

В рамките на три часа са проверени  237 автомобила и 296 лица. Констатирани са 80 нарушения на Закона за движение по пътищата.  Съставени са 28 акта и 52 фиша. Най-честите нарушения са неизползване на обезопасителните системи в автомобилите от водачи и пътници, както и нарушаване на ограничението на скоростта в и извън града.  За скорост са съставени 24 фиша, от тях 11 са на главен път І-6 в района на разклона за село Гавраилово. Съставени са 9 акта на стойност 150 лева за монтирани газови уредби, без обстоятелството да е посочено в контролния талон на автомобила, 2 акта за затъмнени челно и странични стъкла, други 2 акта - за нерегулирани светлини на фаровете, което може да доведе до заслепяване на останалите участници в движението. Отнети са 4 шофьорски книжки за неплатени глоби, като един от водачите има неплатени глоби в размер на 1640 лева.

Санкциониран е шофьор, който въпреки присъствието на полицейски автомобил, не е дал предимство на пешеходци. Нарушението е констатирано на бул.”Илинденско въстание”.

В проверките бяха включени и служители на РУ-Сливен, в действие бяха и всички налични технически средства за контрол на скоростта, както в град Сливен, така и на територията на районните управления Нова Загора, Котел и Твърдица. Униформените следяха и за опасно поведение на водачи, застрашаващо живота и здравето на останалите участници в движението

Акциите по пътна безопасност и засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол на територията на РУ-Сливен продължават. Ръководството на ОДМВР-Сливен ще използва всички законови средства за установяване и санкциониране на нарушения, които влияят пряко на пътния травматизъм.

Facebook logo
Бъдете с нас и във