Параграф22 Daily

§22 Новини

За три дни осъдиха мъж за хулиганство на пътя

По бързо производство на Районна прокуратура - Стара Загора е осъден Х.М., на 41 г., за хулиганство на пътя. Той е признат за виновен за това, че на автомагистрала “Марица“, в района на Чирпан, област Стара Загора, при управление на моторно превозно средство, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

.М. е управлявал товарен автомобил - влекач, в платното, предназначено за движение на насрещно движещи се превозни средства, след което го спрял напречно на пътя. Това довело до цялостно спиране на движението. Деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред. Х. М. не изпълнил полицейски разпореждания и оказал физическа съпротива на служители на МВР, замахнал с отвертка към един от тях, унищожил чрез удар с крак мобилен телефон. Обвиняемият неколкократно наплюл друг полицейски служител при съпровождането му до патрулния автомобил.

Престъплението е квалифицирано по чл. по чл. 325 от Наказателния кодекс.

В рамките на три дни Х.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, привлечен е като обвиняем и е осъден по бързото производство.

Той е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районен съд - Чирпан, на Х.М. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 1 година.

Определението на съда е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във