Параграф22 Daily

§22 Новини

За замъка в Равадиново взимат вход десетачка, никой не дава обаче касов бон

Замъкът в Равадиново бил като печатница за десетолевки, никой не давал на посетителите касов бон. Служителите на замъка в Равадиново събират по 10 лева за вход, но не издават касови бонове. "Когато питах служителя на входа защо не получаваме касов бон, той отговори, че е много изморен и не може дори да изчисли колко ресто да ни върне", споделя възмутен гражданин, цитиран от Флагман.

"Децата ми нямаха търпение да посетят приказния замък в Равадиново, който се оказа добре работеща печатница за десетолевки", споделя Спас Йорданов от Варна. Гневното му писмо заради незаконна практика да се събират пари, без да се издава касов бон, бе прочетено в ефира на ТВ7.

"За цената на входа нямаше никакъв проблем, бях готов да платя, но в крайна сметка останах разочарован. За закупуването на четири билета не получихме нито касова бележка, нито някакъв документ, който да гарантира сигурността ни по време на разходката в замъка. Когато попитахме служителя на входа защо не получаваме касов бон, той отговори, че е много изморен и не може дори да изчисли колко ресто да ни върне. Касовият бон е проблем на НАП, но липсата на билет означава и липса на застраховка на територията на т. нар. замък“, обяснява Спас.

„По време на обиколката едно от децата ми поиска да посети тоалетната. Оказа се, че таксата е 1 лв. и тази екстра не влиза в цената на входа“, добавя възмутеният гражданин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във