Параграф22 Daily

§22 Новини

Зачестяват телефонните измами в област Русе, на мода излиза коронавирусът

Зачестиха телефонните измами на територията на област Русе през последните няколко седмици, предупреждават от областната дирекция на МВР в крайдунавския град. Оттам информират, че измамниците заблуждават възрастни хора, като им позвъняват на случаен принцип на домашните стационарни телефони. Прилагат актуални схеми - например, "необходимо е да се съдейства на полицията за залавяне на телефонни измамници". 

Престъпниците използват и ситуацията с коронавируса, като се представят за лекари и разясняват на потърпевшите възрастни граждани, че техен близък е заболял и е необходимо да се предостави крупна сума пари за закупуване на ваксини, лекарства и други.

От полицията призовават хората да бъдат бдителни и много подозрителни към всяко телефонно обаждане или съобщение, с което организация или институция ги подтиква да предприемат незабавни действия за даване на пари. "Имайте предвид, че измамливите обаждания могат да се случат по всяко време на денонощието, докато сте на работа или вкъщи. Не давайте пари на непознати по никакъв повод. Не позволявайте на измамниците да си играят с вашите емоции. Не се доверявайте на обаждания от непознати или такива, представящи се за полицаи, доктори, близки или роднини, особено ако ви искат пари", заявяват от полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във