Параграф22 Daily

§22 Новини

Зачестили са опитите за нелегално преминаване на границата край село Киреево

Зачестили са опитите на чужденци за нелегално преминаване на границата край Видин. Само за миналата година на съд са предадени 385 лица. Движат се на групи, сред тях често има жени и деца. Един от маршрутите, по който минава нелегалният трафик, е през село Киреево, на границата със Сърбия, съобщава Радио-Видин. Само за две седмици кметският наместник Герго Гергов е уведомил Гранична полиция за два такива случая: "Транспортирането на тези хора беше със закрити автомобили, бусове. Сега напоследък,  доколкото имам информация, започват с леки коли".

За седем случая на групи чужденци, за които има подозрения, че се нелегални мигранти, е съобщила в Гранична полиция Веска Виткова, която продава в един от магазините в селото:  "Търсят ядене, гладни жадни, мръсни и ние им дадем и през това време въртим на граничните, те идват и ги прибират".

В Киреево се притесняват, че освен нелегално преминаване на границата, чужденците могат да имат и други престъпни намерения. Четирима бежанци загинаха през ноември миналата година между Киреево и съседното село Раковица  при опит да преминат нелегално в Сърбия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във