Параграф22 Weekly

§22 Новини

Задавили се, препили, намушкан от бик и неуспял самоубиец в "Пирогов" за празниците

Няма тежки случаи на пациенти, които са потърсили помощ в "Пирогов" по празниците, съобщиха от института за спешна помощ в понеделник. През института за три дни все пак са преминали 1700 пациенти, като 212 от тях са били приети за лечение, съобщиха от спешния хирургичен кабинет на клиниката.


Трима пациенти са постъпили със симптоми на задавяне и от хранопровода им са били извадени парчета месо. При двама от тях месото е било сравнително лесно премахнато, а при една пациентка днес ще се прави повторен опит.


Млада жена е опитала да се самоубие, като се е намушкала с нож в корема. За щастие няма увредени органи и е спасена.


Опериран е и мъж, стъпкан от бик. Той е със сериозни травми - увреждане на черен дроб, спукан лумбален прешлен и наранявания по главата.


Прекалили с алкохола също са били докарани в института, които се е наложило да бъдат приети за очистване. Те вече са изписани - млада жена с над 2.4 промила алкохол, две петнайсетгодишни момчета - едното с 1.7 промила, а другото - 1.8 промила.


Най-много са пациентите с травми на крайниците. През детската травматология са минали 120 деца, девет от тях са приети за лечение предимно със счупвания при игра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във