Параграф22 Daily

§22 Новини

Задръстване на магистрала „Хемус“ край Витиня

9 тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани в страната през последното денонощие, 1 е загинал, а 13 са ранени. Това каза ръководителят на Националния координационен център за безопасност по пътищата главен инспектор Владислав Павликянов.

Той увери, че в момента обстановката по пътищата е спокойна, но в края на първата серия от почивни дни имат осигурени достатъчно сили, които са в готовност да подпомагат трафика при необходимост. „Натоварено е движението по магистрала „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ в посока София. Там има около 600 м задръстване от колона от автомобили. На място има екипи на Пътна полиция, които при нужда ще пренасочват трафика по стария път.

Най-натоварено през последните дни беше по основните пътни артерии и магистралите посока изход София. В момента движението е нормално“, обяви Павликянов и предупреди водачите да внимават в участъка между селата Бостина и Соколовци през прохода „Рожен“ поради срутване на скална маса. Поради тази причина движението се извършва само в едната лента.

Ситуацията по граничните ни пунктове също е спокойна, увери ръководителят на Националния координационен център за безопасност по пътищата.

Най-вероятно празничните дни ще бъдат обединени и голямото завръщане ще започне след Нова година, каза още Павликянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във