Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържа в ареста рецидивист за кражба от фирмен кафеавтомат

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора на 10.03.2016 г. съдът взе постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 25-годишния Димитър П., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02.03.2016 г. в гр. Стара Загора в условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, в съучастие с Тихомир Т. като извършител, направил опит да отнеме чужди движими вещи – пари от кафеавтомат, собственост на „Вита М Сервиз“ ЕООД – гр. Стара Загора, от владението на управителя на дружеството, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини - престъпление по чл.196,ал.1,т.2 вр. чл.195, ал.1, т.3, вр. чл.194, ал.1, вр.чл.20,ал.2 вр. чл.18, ал.1 вр. чл.29, ал.1 б.”а” от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Димитър П. досъдебно производство е установено, че същия на 02.03.2016 г. в гр. Стара Загора в съучастие като извършител с Тихомир Т. с цел да набави за себе си финансови средства, направили опит да разбият кафеавтомат и да отнемат монетника, в който се съхранявали парите. Извършителите били забелязани от полицейски служител, който се опитал да ги залови, но двамата избягали с лек автомобил в неизвестна посока. Благодарение на незабавно извършените оперативни издирвателни дейности, самоличността на извършителите е била установена и двамата са били обявени за общодържавно издирване, като няколко дни по-късно и двамата са се явили с упълномощени защитници в 02 РУ на МВР – гр. Стара Загора.

 На 22.07.2015 г. Димитър П. е бил освободен от Затвора, след изтърпяване на предходно осъждане за престъпления по чл.142а, ал.4, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2, по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.26, ал.1 и по чл.143, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – гр. Стара Загора се установява съпричастността на Димитър П. и съучастника му Тихомир Т. към извършването на подобни кражби на територията на гр. Стара Загора.

 Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър П. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Димитър П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във