Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха 17 266 текстилни изделия с обозначения на световно известни марки

Митнически служители задържаха 17 266 текстилни изделия с надписи и лога на световно известни марки при проверка в района на ГКПП  Дунав мост Видин – Калафат.  Инспектори от ГД МРР в рамките на извършван мобилен контрол отклоняват за проверка напускаща страната товарна композиция (влекач с полуремарке). Водачът, турски гражданин, обяснил, че пътува транзит от Турция за Полша и превозва групажна стока – текстилни изделия.

Товарният автомобил с полска регистрация е съпроводен до митническия терминал във Видин, където е извършена първоначално рентгенова, а след това и физическа проверка. Митническите служители установяват, че зад „тапа“ от легална текстилна стока, се превозват денкове, съдържащи различни по вид артикули, щамповани със словестни наименования и лога на известни марки.  Установено е, че около една трета от обема на товара представляват детски и мъжки маратонки, тениски, блузи, шапки, рокли, чанти, портмонета и спортни екипи. Стоките са с логата на над 30 световно известни марки – спортни и такива за луксозни стоки. Сред задържаните артикули най-голямо е разнообразието на маратонките, тениските, както и мъжките портфейли, които са щамповани с обозначенията на различни марки.

Тестилните изделия са задържани поради съмнения, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.

Стоките са задържани и предстои за случая да бъдат уведомени правопритежателите на марките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във