Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха 2717 чифта маратонки, спортни облекла и 102 парфюма в автобус

Митнически служители задържаха 2717 текстилни изделия и 102 парфюма в багажа на двама пътници в автобус от Турция за Румъния.

На 3 юни 2021 година, около 10 часа, митническите инспектори отклоняват за проверка превозното средство, което напуска страната в района на ГКПП Дунав мост-Русе. В чантите на един от пасажерите митническите служители откриват 210 чифта маратонки, 260 чифта чехли и 95 спортни комплекта. Артикулите са с надписи Adidas, Nike, Guess, Emporio Armani, Moncler и Tommy Hilfiger.

В багажа на друг пътник са открити 2152 броя мъжки и дамски слипове на световно известни марки (Hugo Boss, Calvin Klein, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger). Освен бельото той пренасял и 102 тестера на парфюми в разфасовки по 100 и 125 мл. Те също са с логата на световно известни марки.

И двамата пътници не са представили към момента на проверката документи за закупуването на стоките или митнически документи за въвеждането им на територията на Република България. Артикулите са задържани като предмет на митническо нарушение, а на притежателите им са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във