Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха българин за телефонна измама в Гърция

Български гражданин е задържан в ареста на ОДМВР-Плевен за извършена от него телефонна измама на територията на Гърция. Успешната операция е реализирана с активното съдействие на ГДНП във взаимодействие с гръцките власти.

Действията са организирани в резултат на активното взаимодействие между българските и гръцките власти по противодействие на телефонните измами. Със съдействието на служители от сектор „Измами“ при ГД „Национална полиция“, плевенски криминалисти са събрали достатъчно доказателства за ареста на 25-годишен български гражданин. В хода на работата е установено, че той е съпричастен към извършена на 25 октомври в град Аталанти телефонна измама. След поредица от телефонни разговори, потърпевшата, 66-годишна гръцка гражданка, му предала сумата от 25 хиляди евро.

Акцията по задържането на мъжа е проведена вчера в село Ясен. Той предал част от парите доброволно и те са приобщени към материалите по случая. Първоначално 25-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР за извършена телефонна измама. Работата по документирането на престъпната дейност продължава.

Сезирана е Районната прокуратура – Плевен.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във