Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха четирима криминално проявени мъже от Своге, отвлекли техен съгражданин

На 17 март около 14.30 часа в областната дирекция бил получен сигнал от 42- годишен мъж от Своге, че е станал жертва на отвличане. Потърпевшият разказал, че около 12.30 часа същия ден, движейки се с личния си автомобил, в района на с. Чибаовци принудително е бил спрян от двама мъже с маски на главите. След употреба на сила и заплаха  те го привели в безпомощно състояние, натоварили го в товарния отсек на микробуса му и потеглили в неизвестна посока. Маскираните му заявили, че ще бъде освободен срещу сумата от 2 000 лева и по- късно го прекачили в лек автомобил „Опел Астра“, с който го откарали в столицата, за да изтегли поисканата сума.

След незабавни оперативно- издирвателни действия, предприети от служители на ОДМВР- София,  съвместно с криминалисти от Столичната дирекция на вътрешните работи, са установени и задържани четирима мъже, съпричастни към извършеното тежко криминално деяние -  Г.И./36г./- Сладкия,  криминално проявен, осъждан; В.А./42г./ от Своге- криминално проявен; И.Т./40г./- Близнака, криминално проявен, осъждан и С.К./27г./- Шилото, криминално проявен и осъждан, и четиримата  от Своге.

По случая в ОДМВР- София е образувано досъдебно производство. В хода на разследването,  проведено под непосредственото ръководство на Софийска окръжна прокуратура, в бърз порядък са проведени множество процесуално- следствени действия. Събрани са достатъчно доказателства за виновността на трима от тях, в резултат на което на 18 март им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 142 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

В рамките на днешния ден предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във