Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха четирима за грабежи в денонощни аптеки и пред жилищна кооперация

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми П.С. на 18 г., В.Ю. на 25 г., А.П. на 31 г., И.Д. на 31 г., за това, че в Пловдив, в периода от втори до четвърти март тази година извършили три грабежа – престъпление по Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 2 март 2022 г., около 2 часа през нощта, в Пловдив, П.С. и В.Ю. отишли до денонощна аптека на бул. „България“. Те застанали пред външното гише и поискали лекарство за грип. Жената, която била дежурна, им подала опаковката, при което те я заплашили с пистолет и поискали парите от касата. Двамата били с качулки и маски. След като получили 310 лева от оборота на аптеката, те избягали.

На 3 март 2022 г., в Пловдив, около 4,20 ч. през нощта, в централната градска част, П. С., В. Ю., А. П. и И. Д. по същата схема отнели 698 лв. от денонощна аптека. Те поискали лекарство, заплашили с пистолет продавача и избягали. Четиримата носели качулки и маски.

На 4 март 2022 г., в Пловдив, около 19,20 ч., И.Д. и А.П. се движели по бул. "Христо Ботев". Те пресрещнали 22-годишен мъж, който се прибирал към дома си и бил на входа на жилищна кооперация. Поискали да им развали 20 лева. Когато мъжът извадил портфейла си, те го издърпали и избягали. В портмонето е имало 200 лева.

Четиримата обвиняеми са установени от полицейски служители на 5 март 2022 г. в гр. Пловдив. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във