Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха чиновник от община Садово за 500 лева подкуп

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема М.Д., за това, че за времето от 14 април 2021 г. до 13 май 2021 г., в град Садово, област Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – главен специалист „Архитектура и благоустройство“ при община Садово, е поискала и приела дар, за да извърши действия по служба  - да изготви необходимите документи за осъществяване на административна процедура по изменение на подробен устройствен план /ПУП/ - престъпление по чл. 301 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 14 април 2021 г., в Садово, Пловдив, обвиняемата М.Д. е поискала от другиго – пострадалия Л.Й., дар - парична сума в размер на 500 лева, като му е заявила, че сумата е нужна, за да извърши по-бързо и срочно административна процедура по подадена от него молба, а именно - да изготви необходимите документи за изменение на ПУП за урегулиран поземлен имот по плана на с. Чешнигирово, общ. Садово, обл. Пловдив.

На 13 май 2021 г. М. Д. е приела паричната сума от 500 лева, като в момента на получаването й била задържана от полицейски служители в кабинета си в община Садово. Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив са извършени процесуално–следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Обвиняемата М.Д. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването се извършва от разследващ полицай при отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Пловдив, и е в активна фаза. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във