Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха двамина за дрога

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем П.Д., на 25 г., за това, че на 10 февруари 2022 г., в град Куклен, държал с цел разпространение 4700 грама марихуана – престъпление по Наказателния кодекс.

Установено е, че П.Д. отглеждал марихуаната в специално пригодено помещение в приземния етаж на дома си в Куклен. Там били намерени и везни за теглене на наркотичното вещество. Помещението било оборудвано с осветителна и вентилационна техника за отглеждане на канабиса. Иззетото наркотично вещество е суха зелена листна маса, като са били открити и неизсушени стръкове канабис.

С постановление на наблюдаващия прокурор П.Д. е бил задържан за срок до 72 часа.

Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинение и спрямо А.О., на 26 г., арменски гражданин, за това, че в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, е разпространил и е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, амфетамин, метамфетамин, екстази, кокаин и канабис  - престъпление по Наказателния кодекс.

Наркотичните вещества са били открити при извършено претърсване и изземване в квартирата на А.О. в гр. Пловдив.

Спрямо двамата обвиняеми по искане на Окръжна прокуратура-Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във