Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха двамина за контрабанда на хероин в съучастие

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми  Д.А., на 52 г., турски гражданин, и Б.М., на 42 г., български гражданин, за това, че в съучастие помежду си ( Д.А. като извършител, а Б.М. като подбудител и помагач), без надлежно разрешително, са пренесли през границата на страната от Турция в България високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 13,260 килограма на стойност 1 193 400 лeва, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемият Д.А., с управлявания от него товарен автомобил, пристигнал на ГКПП-Капитан Андреево. Той пътувал сам от Турция през България за Германия. При извършена щателна митническа проверка е установено, че Д. А. пренасял освен декларираната стока - бетонна помпа, и високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в 8 вакуумирани пакета, обвити с алуминиево фолио, които били укрити в пътнически сак, поставен в шофьорската кабина на товарния автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, разследването по което се извършва от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас.

В хода на разследването благодарение на съвместно извършените оперативни и следствени действия със съдействието на служители на  Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР, е бил разкрит и съучастникът на Д.А. - Б.М., български гражданин.

С постановления на наблюдаващия прокурор обвиняемите Д.А. и Б.М. са задържани за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във