Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха избягалия шофьор, който се вряза в магазин в Пловдив

23-годишен е авторът на зрелищната катастрофа, който се заби с колата си в шоурум до пловдивския затвор снощи и избяга. Произшествието стана в 19:30 часа вчера. След удар в оградата шофьорът на возилото е избягал.

"След активно издирване от служители на Първо РУ и сектор Пътна полиция тази сутрин той е задържан за срок до 24 часа", съобщиха от МВР. Водачът беглец е 23-годишен. В шофьорските групи на фейсбук още снощи го съветваха да се предаде, защото бягството от произшествието се наказва от закона по-строго.

Според очевидци автомобилът се е движел с над 100 км в час преди да катастрофира. По данни на полицията колата е летяла по бул. "Александър Стамболийски". По неизяснени обстоятелства шофьорът губи контрол над возилото, качва се на тротоара, удря металната ограда, автомобилът се завърта, помита метална врата и се блъска в бетонна стена. При удара са компрометирани тръби от битовия газопровод на града.

След каскадата шофьорът е избягал с помощта на момиче, което минути след инцидента пристигнало на място с друг автомобил. Според управителя на шоурума, избягалият водач е залитал и се е държал неадекватно. Полицията е иззела записите от охранителните камери.

По случая е образувано досъдебно производство заради значителните материални щети. Уведомен е дежурен районен прокурор. В 12,30 часа началникът на сектор Пътна полиция в Пловдив ще бъде на мястото на катастрофата. До минути предстои автомобилът да бъде изтеглен от там.

Facebook logo
Бъдете с нас и във