Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха жена, шофирала повторно дрогирана

По искане на Районна прокуратура - Габрово, Районен съд - Севлиево взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 26-годишна жена за престъпление по НК.

С. М. е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 17 май 2022 г., около 23,30 ч., в Севлиево, управлявала лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред, като деянието е извършено повторно – след като е била осъдена с влязло в сила споразумение на Районен съд - Разград за друго такова престъпление.

Деянието, за което С.М. е привлечена в качеството на обвиняема, е извършено при условията на повторност и в изпитателния срок на предходни 5 присъди. Жената е била обявена за издирване по водени срещу нея наказателни производства в цялата страна. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемата да се укрие или да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Севлиево е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на РС - Севлиево подлежи на обжалване пред ОС - Габрово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във