Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха контрабанда текстилни изделия, парфюми и спортни обувки на Дунав мост при Русе

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха 3620  недекларирани текстилни изделия, парфюми и спортни обувки с лого на известни марки. Стоката е открита  при митнически проверки на пътнически автобуси в района на ГКПП Дунав мост – Русе.

При един от случаите автобус с турска регистрация  пътувал от Турция за Румъния. През нощта на 13.02.2020г.  превозното средство е отклонено  в района на ГКПП Дунав мост –Русе за щателна митническа проверка. В 10 полиетиленови чанти, придружавани от пътник в автобуса, румънски гражданин, са открити общо 277 парфюма, обувки и текстилни изделия с обозначения на различни световноизвестни марки.

В същия ден около 9 часа в друг автобус, излизащ от страната и пътуващ за Румъния, в личния  багаж на пътник - румънски гражданин, са открити 60 чифта спортни обувки, носещи  логото на Fila. 381 парфюмерийни изделия - тестери с логото на Dior, Versace, Armani, Chanel,  Boss, Lancome, Armani и 39 чифта спортни обувки с логото на Nike са открити в автобус, пътуващ за Румъния при проверка на 12.02.2020 г.

За откритите стоки  не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги  взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във