Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха криминално проявен бургазлия, държал приятелката си под ключ

16 мъже и една 19 годишна жена са задържани в резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. Образувани са 13 бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на 31-годишен криминално проявен бургазлия, който държал заключена против волята й 22-годишна жена. Двамата живеели на семейни начала в апартамент, разположен в бл. 174 в ж.к. „Меден Рудник“. При извършения оглед на апаратамента са намерени и иззети материали и прекурсори, служещи за производство на наркотични вещества – метамфетамин. Иззети са : пластмасови фунии, стъклени колби, бутилки с различен по вид и цвят консистенции и тава с бяло прахообразно вещество метамфетамин/. Бургазлията е задържан от полицейските служители.

По случая е образувано досъдебно производство.

Друг случай е свързан със задържането на 37-годишен айтозлия, отнел противозаконно лек автомобил „Тойота Аурис“, с бургаска регистрация, собственост на 51 годишна айтозлийка, Колата е открадната от айтоската улица „Неофит Рилски“, където била спряна за престой с работещ двигател. След проведените незабавни заградителни мероприятия, „Тойотата“ е спряна на изхода на Айтос / на КПП – Орловец/, като е установено, че извършителят на противозаконното отнемане е употребил амфетамин и метаамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, като за шофирането след употреба на наркотици е образувано бързо производство, а за противозаконното отнемане на МПС – досъдебно производство.

В дома на 22 годишен айтозлия, разположен на айтоската улица „Панайот Хитов“, пък са намерени и иззети два стъклени буркана с вместимост от 500 мл. и литър, съдържащи суха зелена тревна масса / канабис/.

В квартирата на 19 годишна бургазлийка, разположена в бл. 29 А в ж.к. „Изгрев“, са намерени и иззети : свивка с бяло кристалообразно вещество / амфетамин/, четири фаса и една цигара със зелена тревна маса / канабис/, прозрачно контейнерче с бяло кристалообразно вещество / амфетамин/ и електронна везна.

Бургазлийката е задържана за срок от едно денонощие, а по случая е образувано бързо производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във