Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха майка и син, подпомагали 61 чужденци да пребивават у нас

Районна прокуратура-Бургас е привлякла в качеството на обвиняеми Д.К. (49-годишна) и В.Н. (24-годишен) – майка и син, за извършено престъпление по НК. На първи февруари 2022 г., около 07.30 часа, в Бургас, по бул. „3ахари Стоянов“ в посока към светофарното кръстовище за кв. „Горно Езерово“ и пътен възел „Юг“, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали 61 чужденци – граждани на Афганистан, да пребивават и преминават в страната. В.Н. ги превозвал в нарушение на закона чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, собственост на И.Х., като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Според наблюдаващия прокурор по делото е налице обосновано предположение за това, че обвиняемите са извършили тежко умишлено престъпление, в което са обвинени и съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Предстои наблюдаващия прокурор да внесе искания за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите в Районен съд - Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във