Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха младеж, превозвал 62 афганистанци през страната

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем П. Д., на 19 г., за това, че в Карлово, област Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци - 62 граждани на Афганистан, всички мъже, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на товарен автомобил марка “Мерцедес” и по отношение на повече от едно лице. Престъплението е квалифицирано по чл. 281 от Наказателния кодекс.

На 1 април 2022 г., в района на Карлово, около 6 часа сутринта, полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от П. Д. В каросерията на колата служителите на МВР открили 62 мъже, граждани на Афганистан. Установено е, че чужденците влезли в България от Турция през „зелената“ граница и стигнали до района на Карнобат, откъдето били качени в товарния автомобил. Водачът е трябвало да ги откара до София, за което му било обещано да получи заплащане.

П.Д. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 4 април 2022 г. Районна прокуратура–Пловдив е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Районен съд–Карлово е определил „гаранция“ от 2000 лева. Районна прокуратура - Пловдив е внесла протест спрямо определението на съда за наложената мярка за неотклонение.

Разследването по случая продължава. Чужденците са настанени в миграционен център

Facebook logo
Бъдете с нас и във