Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж и жена за контрабанда на хероин за 90 000 лева

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняема 37-годишната Н.А. за това, че на 25.03.2021 г. през ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, без надлежно разрешително е пренесла през границата на страната от Турция в България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 1 кг, на стойност 90 000 лева - престъпление по чл. 242, ал. 4 вр. ал. 2 вр. чл.20, ал. 2 от Наказателния кодекс. Като обвиняем е привлечен и Й.А., на 42 г., за това, че като подбудител и помагач на Н.А., пренесъл през границата на страната от Турция в България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 1 кг, на стойност 90 000 лева. 

Обвиняемата Н.А. пристигнала с автобус на ГКПП-Капитан Андреево на 25 март 2021 г. Тя пътувала от Турция към България. При извършена щателна митническа проверка е установено, че Н.А. пренасяла пратка с високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото й. Н.А. е била задържана за срок от 24 часа от митническите органи.

Образувано е досъдебно производство, като под ръководството на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково е било възложено на служители от ГДБОП да установят и други съпричастни към престъплението лица.  В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена в гр. Пловдив от обвиняемия Й.А., подбудител и помагач на Н.А. Той е бил задържан от служителите на ГДБОП за срок от 24 часа.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото се извършват процесуално-следствени действия. Окръжна прокуратура - Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.А. и Й.А.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във