Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж, разпространявал порно с непълнолетни

 

Под ръководството на Районна прокуратура-Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по НК. Разпитани са свидетели, извършени са претърсване в недвижим имот, изземване на кореспонденция и обиск на лице. В резултат на събраните доказателства и с постановление на наблюдаващия прокурор, за срок до 72 часа е задържан Е.З. от област Враца.

21-годшният мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че през юли 2021 г. разпространил порнографски материал с участието на лице, ненавършило 16-годишна възраст. Установено е, че той принуждавал чрез закани малолетно дете да участва в порнографско представление в реално време, както и в блудствено действие. Няколкократно обвиняемият разпространил чрез мобилното приложение „Messenger” на социалната мрежа „Facebook“ порнографски материали – снимки и видеоклипове, с участието на лица, ненавършили 18 години.

Обвиняемият се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Предстои Районна прокуратура-Враца да внесе в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във