Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за държане с цел разпространение на 10,430 кг марихуана за 62 580 лева

На Републикански път І-8, в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, обл. Хасково, в района на ТИР паркинг – Генералово, служители на Гранична полиция спрели за проверка лек автомобил, марка „Ауди А6“, управляван от българския гражданин В.Т., на 45 г. При извършването на проверката полицейските служители открили на задната седалка на моторното превозно средство, един сак, в който били укрити 10 броя пакети, с общо бруто тегло 10,430 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество - марихуана.

При проведените процесуално-следствени действия са иззети лекия автомобил и наркотичното вещество. По случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от разследващ полицай при ГПУ – Ново село.

С постановление на Окръжна прокуратура - Хасково, от 27.09.2020 г., В.Т. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, а именно за това, че на 27.09.2020 г., на Републикански път І-8, в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, обл. Хасково, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери – марихуана, с общо бруто тегло 10,430 кг, на обща стойност 62 580 лева.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково обвиняемият В.Т. е бил задържан за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд – Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във