Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за хулиганство при проверка личната му карта

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.А., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като демонстративно отказал да се подчини на отправените му от двама полицейски служители устни разпореждания и отправил към  тях предизвикателни и заканителни думи и изрази: „Защо ви е личната ми карта и на какво основание я искате? Няма да ви я дам!“, „Гледайте си работата“, „Сега ще видите вие“, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – блъскане, дърпане, нанасяне на удари с ръце към служителите на ОД на МВР – Стара Загора, А.А. е обвинен и за това, че причинил на двамата полицейски служители леки телесни повреди.

На 26.12.2020 г., в гр. Стара Загора, около 3,50 часа,  двамата полицейски служители патрулирали по улиците в града. Те поискали от обвиняемия личната му карта за проверка. Той отказал да им я даде и без причина и повод им попречил да изпълнят задълженията си, като ги  блъскал, дърпал, нанесъл удари с ръце и крака и отправил закани.

Обвиняемият А.А. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Внесено е било искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което е уважено. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във