Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за изнудване и причиняване на телесна повреда на полицай

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж за изнудване и причиняване на телесна повреда на полицай.

На 24 май тази година, около 10,30 ч., в ж.к. „Младост – 1“ - София, обвиняемият Х. Б., с цел да набави за себе си имотна облага, принудил М. А. да му даде 1500 лева, показвайки му снимка на малолетната му сестра и с това му причинил имотна вреда. На 25 май 2022 г., около 12,00 ч., на ул. „Васил Радославов“, обвиняемият попитал М. А.: „Искаш ли, когато се разхождаш със сестра ти, тя да изчезне безследно?“ и поискал да му даде още 500 лева. Мъжът му ги дал и след това подал сигнал в полицията за деянието.

На 27 май 2022 г., около 15,30 ч., в ж.к. „Младост – 4“ - София, полицейски служители подали звукови и светлинни сигнали на Х. Б. да спре управлявания от него автомобил марка „Мерцедес“. Той отказал да спре и продължил по пътя си. Преди това причинил на полицейски служител лека телесна повреда, като при потегляне с управлявания от Х. Б. лек автомобил, го повлякъл и го притиснал в отворена странична врата на паркирана наблизо лека кола.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по НК. Наблюдаващият прокурор е поискал от съда да наложи на Х. Б. най-тежката мярка за неотклонение - арест, предвид възможността да извърши друго престъпление или да се укрие.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и задържа под стража Х. Б.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Софийски градски съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във