Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за кражба на метални колооси за локомотиви за 15 000 лева

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделения-Димитровград привлече като обвиняем М.М., на 37 г.,за това че в периода 28 януари и до 4 февруари 2022 г., в Димитровград, при условията на продължавано престъпление и чрез използване на автомобил и технически средства, отнел чужди движими вещи - 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив на стойност около 15 000 лева.

Вещите са собственост на Локомотивно депо - Стара Загора, филиал Димитровград. Те са отнети без съгласието на притежателите с намерение М. М. противозаконно да ги присвои, като деянието представлява опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

Установено е, че в края на януари 2022 г. обвиняемия М.М отишъл в пункт за вторични суровини и предложил голямо количество метал. Със специална автогондола той успял да пренесе 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив в пункта. За предадените метали получил около 4000 лева. Една част от парите били намерени в него при задържането му от служители на РУ - Димитровград.

Към момента продължават да се извършат активни действия по разследването.

Обвиняемият е  задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Хасково да внесе искане в Районен съд - Димитровград за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във