Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за кражба на пари от метален сейф на фирма

По искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.З., на 31 г., за това, че в цех в землището на с. Мененкьово, област Пазарджик, е отнел от метална каса, като направил отвор в нея, чужди движими вещи – 3 137 лева, от владението на акционерно дружество, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и за извършването е използвал техническо средство – шлайф,

Д.З е обвинен и за това, че в град Белово е отнел чужди движими вещи от владението на собственичката, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена от жилище чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и е използвал техническо средство. Извършеното от Д. З. е квалифицирано като престъпление по НК.

Бил е подаден сигнал в полицията. Д.З. е бил задържан на 20 май 2021 г., като дотогава се е  укривал. Той е осъждан. По досъдебното производство се извършват процесуално–следствени действия, като се изяснява съпричастността на обвиняемия и към други кражби.

Определението на Районен съд – Пазарджик подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във