Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за кражба на укрепваща стоманена мрежа от района на АМ „Марица“ край Симеоновград

По искане на Районна прокуратура – Харманли съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.М., на 25 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на месец февруари 2020 г. до 28 февруари 2020 г., в съучастие, като извършители, с обвиняемия Д.Д., отнели чужди движими вещи, а именно: 618,20 кв.м. укрепваща стоманена, поцинкована мрежа, 80 м. стоманено въже и 11 броя арматурни шила, всичко на обща стойност 3 718 лева, от района на км 49-900 на автомагистрала „Марица“ в землището на гр. Симеоновград, обл. Хасково, собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“, гр. София.

Б.М. е привлечен като обвиняем и за това, че на 23 април 2020 г., от гр. Симеоновград, от търговски обект, отнел чужди движими вещи – алкохол, от владението на собственика, без неговото съгласие, като деянието е извършено повторно и в немаловажен случай  – престъпление по чл. 195 ал.1 т.7 вр. чл. 194 ал.1 вр. чл. 28 ал. 1 вр. чл. 26 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс. До момента Б.М. е осъждан четири пъти – за грабеж и за кражби.

За деянието, за което е привлечен като обвиняем Б.М., законът предвижда наказание от 1 до 10 г. „лишаване от свобода“. Спрямо другия обвиняем Д.Д. е определена мярка „подписка“, като той няма предишни осъждания.

Определението на Районен съд – Харманли подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във