Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за наркотици при спецоперация в Свиленград

29-годишен мъж е задържан при специализирана полицейска операция на РУ на МВР – Свиленград за противодействие на разпространението, държането и отглеждането на наркотичните вещества. Акцията е преминала под наблюдението на Районна прокуратура – Свиленград.

Полицейските служители извършили проверка в къща в жк “Простор“ в Свиленград, обитавана от 29-годишния В.Д. В жилището са били намерени и иззети 1283 грама марихуана, 318 грама амфетамин, 9 грама метаамфетамин, 66,1 грама оксикодон и 6,5 грама кокаин. Образувано е досъдебно производство. В.Д. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По друго бързо производство на Районна прокуратура – Свиленград е задържан 31-годишен мъж за държане на наркотични вещества – кокаин.

Служители на РУ-Свиленград спрели за проверка лек автомобил, управляван от Т.Г., на 31 г. Той се движил с колата си по забранена улица в гр.Свиленград. Водачът отказал да бъде тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, за което му бил съставен акт за установяване на административно нарушение.  Той бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като тестът бил отрицателен.

Полицейските служители извършили проверка в жилището в гр. Свиленград, обитавано от Т.Г., като в него били намерени 7,3 грама кокаин.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във