Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха над 7700 „маркови“ парфюма на Дунав мост - Видин

Митнически служители задържаха 7756 парфюма с обозначения на световноизвестни марки. „Марковите“ аромати са открити при две отделни митнически проверки на товарни автомобили с българска регистрация, излизащи от страната през ГКПП Дунав мост – Видин.

На 2 август 2021 г., митнически служители спират камион, превозващ групажна стока към Западна Европа. В три палета от товара в кашони, опаковани с черно фолио, са открити общо 5146 парфюма с лого на защитени търговски марки, сред които Dior, Burberry, Chanel, Paco Rabanne, Carolina Hererra, Versace, Lancome, Giorgio Armani, Hugo Boss и др.

Други 2610 парфюма с обозначения на световноизвестни марки са открити при проверка, извършена в последния ден на месец юли. Те също били превозвани в кашони, опаковани с черни чували, като част от групажен товар за Полша.

Също в последната десетдневка на юли, но в района на ГКПП Дунав мост – Русе бяха задържани и 245 текстилни артикули - тениски блузи, панталони, якета с обозначения на защитени марки като Calvin Klein, Emporio Armani, Tommy Hilfiger, Karl lagerfeld. Стоките са намерени от митническите служители при проверка на пътнически микробус с ремарке, управляван от български гражданин, който пътувал за Германия през ГКПП Дунав мост – Русе на 20.07.2021 г.

Парфюмите и тестилните изделия са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на съответните търговски марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във