Параграф22 Daily

В Казанлък:

Задържаха непълнолетен, ограбил възрастна жена

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Т., на 16 г., привлечен като обвиняем за това, че на 2 декември 2020 г.,в гр.Казанлък, е отнел чужди движими вещи – пазарска чанта, портмоне, документ за самоличност и пари – сумата от 22 лв., от владението на другиго – пострадалата 78 – годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал. 1, вр.с чл.63, ал. 1 т.3 от Наказателния кодекс.

На 2 декември 2020 г., около 16 ч., пострадалата 78-годишна жена се движела към магазин за хранителни продукти. Тя вървяла по улицата, а ръката й била пъхната през дръжките на чантата. Обвиняемият С.Т. решил да я отнеме. Застанал зад гърба на жената и рязко дръпнал чантата. Пострадалата паднала на земята. Обвиняемият С.Т. избягал по улицата с отнетата чанта.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове. С.Т. е бил осъждан за взломна кражба, извършена в съучастие с друго лице и чрез използване на техническо средство. 

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във