Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха обвиняем, държал акцизни стоки без бандерол в изпитателния срок на предходно осъждане за същото деяние

Районната прокуратура във Варна привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа 44-годишния Искрен И. Мъжът е съпричастен към държането на 40 000 цигари без бандерол. Прокуратурата ще внесе утре искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ във Варненския районен съд.

Обвиненият за държане на акцизни стоки без бандерол -  престъпление по член 234, ал. 3, т. 1, във връзка с ал. 1 от НК, е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане. През януари тази година Искрен И. е бил осъден условно за същото престъпление от състав на Варненския районен съд.

Установяването му като извършител е станало по време на втория етап на специализирана полицейска операция по противодействието на  разпространение на акцизни стоки без бандерол във Варна. Искрен И. е бил установен в момент на разтоварване на кашони с цигари от лек автомобил заедно с още едно лице. Иззетите 40 000 къса цигари са от марката „Минск суперслимс“. Кутиите не са били облепени с акцизен бандерол.

По време на първия етап от полицейската операция са били заловени 600 000 цигари без бандерол – марки „Карелия“ и „Реджина“. Стойността им се изчислява на около 200 000 лева. Установени са били двама мъже, които обяснили, че не са знаели какво транспортират.

Действията по разследването продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във