Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха обвиняем за държане на марихуана в изпитателния срок на осъждане за същото престъпление

По искане на Районна прокуратура - Габрово, районният съд задържа под стража 32-годишния А.Д. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в дома си в Габрово, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – общо 101,97 грама марихуана на стойност 611,82 лв. – престъпление по НК.

Обвинението срещу А.Д. е за тежко престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Обвиняемият вече е осъждан три пъти за такова престъпление, като при последното от тях,  със споразумение от 15.01.2021 г. му е наложено наказание лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено за срок от 3 години. Настоящето престъпление е извършено в този изпитателен срок.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Габрово е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Определението на РС-Габрово подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Габрово.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Габрово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във