Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха обвиняем за нанасяне на телесна повреда на полицай

По искане на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Харманли съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ю.М., на 17 г., за това, че в Симеоновград причинил на полицейски служител лека телесна повреда изразяваща се в разкъсно-контузна рана в областта на лицето, при изпълнение на службата му. Ю.М., макар и непълнолетен, е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

Спрямо Ю.М. е повдигнато обвинение и за това, че на същата дата и място противозаконно пречил на орган на власт - полицейски служител, да изпълни  задълженията си по служба - да свали регистрационна табела на лек автомобил, марка „Опел Вектра“ - престъпление по чл. 270 ал.1 вр.чл. 63 ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че двама полицейски служители спрели за проверка лекия автомобил „Опел Вектра“, в който пътувал Ю.М. В колата имало още трима негови познати. Служителите на МВР извършили проверка на водача и установили,  че той нямал издадена шофьорска книжка. Поради тази причина те съобщили, че ще свалят регистрационните табели, при което Ю.М. ударил в лицето единия от тях. Ю.М. е осъждан три пъти.

Определението на Районен съд-Харманли съда подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във