Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха под стража турски гражданин, влязъл незаконно в страната

По искане на Районна прокуратура – Свиленград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.К., на 45 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това,че на 20.09.2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево – шосе, общ. Свиленград, влязъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без разрешение на надлежните органи - престъпление по чл.279 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Е.К. се запознал с турския гражданин И.Й, който живеел в Белгия, но през лятото бил на гости на свои близки в гр. Истанбул, Турция. Е.К. го  помолил да го вземе, когато си тръгне за Белгия, защото жена му живеела там и искал да отида при нея. Тъй като обвиняемият нямал необходимите документи, с които да пътува през границите, И.Й решил да го укрие в лекия си автомобил в специално пригоден тайник с кухина – зад задната седалка.

Обвиняемият Е.К.обещал да му даде 5 000 евро, когато пристигнат в Белгия.

На 19 септември 2020  г., около 23 ч., двамата тръгнали от Истанбул и на около 20 км от турско-българската граница, И.Й. укрил Е.К. в тайника в колата. При извършена проверка от граничните полицаи на ГКПП – Капитан Андреево, на 20 септември 2020 г., обвиняемият Е.К. бил открит в кухината на автомобила и задържан.

Спрямо И.Й., водач на моторното превозно средство, се води отделно досъдебно производство в Районна прокуратура – Свиленград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във