Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха рецидивист, откраднал пари от строителен обект

Районна прокуратура-Търговище повдигна обвинение на 35-годишен мъж за кражба, извършена от строителен обект в града. М.Л. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по НК. Той е извършил кражба на пари от строителен обект при условията на опасен рецидив.

Мъжът е осъждан многократно, като настоящото деяние е извършено по-малко от месец след излизането на М.Л. от затвора в Плевен, където изтърпял наказание „лишаване от свобода“ по предходно осъждане за кражба.

Престъплението било извършено на 24 ноември 2021 година. Мъжът издебнал работници на строителен обект да излязат в почивка и необезпокояван от никого, посред бял ден, проникнал в помещение, където се намирали личните им вещи. Успял да вземе сума пари от чантата на единия от тях и напуснал.

Докато излизал от помещението, бил забелязан от един от потърпевшите. Тъй като бил непознат, мъжете се усъмнили в действията му и тръгнали след него. Обвиняемият избягал, но малко след това отново бил забелязан от работниците, които подали сигнал на тел.112. М.Л. извадил нож срещу тях и го размахал. Така отново успял да се измъкне и избягал преди полицейският екип да е пристигнал. Няколко дни по-късно бил установен и задържан от служители на ОД МВР- Търговище.

Към момента М.Л. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него - задържане под стража.

Facebook logo
Бъдете с нас и във