Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха рецидивист за хулиганство в Спешна помощ

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, ТО-Горна Оряховица,  41-годишен рецидивист е задържан под стража за хулиганство в Спешна помощ - престъпление по НК. Определението на Районен съд – Горна Оряховица е потвърдено от Окръжен съд – Велико Търново.

П.З. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура-Велико Търново за това, че на 25 юли 2021 г., в Горна Оряховица, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост. В Спешна помощ, обвиняемият се държал агресивно, като възпрепятствал работата на служителите, които трябвало да обработят раните му и отправил обидни думи и заплашителни крясъци към фелдшер и медицинска сестра в ЦСМП - Велико Търново, филиал - Горна Оряховица. Той отправил обидни думи и крясъци и към охранител в частна охранителна форма, изпълняващ задълженията си по охрана на ФСМП - Горна Оряховица. Деянието е съпроводено и със съпротива срещу орган на властта, отправяне на обидни думи и опит да блъсне  полицейски служител към Група „Опазване на обществения ред“ при РУ - Г. Оряховица и ритане с крака по служебен автомобил на МВР.

Обвиняемият е осъждан многократно. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Поради това  Окръжен съд- Велико Търново е потвърдил определението на Районен съд-Горна Оряховица, с което е уважено искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново, ТО- Горна Оряховица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във