Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха рецидивисти, размахвали ножове и сатъри срещу полицаи

Прокурор от Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже на 50 и 48 години заради хулигански прояви срещу служители на МВР и на Столична община.

50-годишният С. З. е обвинен в това, че на 04.12.2020г. в гр. София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към служители на МВР с думите: „Ще ви убия всичките“ и поставил заплашително нож на терасата, на която се намирал.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и е извършено в условията на опасен рецидив, след като С. З. бил осъждан два пъти на „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер.

48-годишният И. К. е обвинен в това, че на 04.12.2020г. в гр. София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към служители на Столична община, заплашвал ги, че ще ги пребие и ще ги убие, както и към служители на МВР с думите: „Вижте какво ще стане, ще ви избия“.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу служители на МВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, И. К. замахнал със сатър към полицейски служител и оказал съпротива при задържане.

Обвиняемите С. З. и И. К. са многократно осъждани. Престъпленията, за които те са привлечени като обвиняеми, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 05.12.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа. Предстои днес, 07.12.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във